maanantai 17. lokakuuta 2011

Turkkuses


Matkamme alkoi Alavudelta aamusella ja tässä kuvassa ollaan jo Turussa. Turussa meillä oli opastettu kiertoajelu. Kuvassa on meidän matkanjohtaja, Anu, hän on porjektipäällikkö projektissa: Kehittämissopimuksella vauhtia yrittäjyyteen Kuusiokunnissa, elinkeinojen kehittämishanke. Toivottavasti tämä tuli oikein. Reissulle osallistui väkeä ainakin Alavudelta, Töysästä, Kuortaneelta, Lehtimäeltä ja Ähtäristä, mikä tekikin reissusta mukavan, minäkin sain uusia ystäviä naapurikunnista.
Matka Alavudelta Turkuun meni todella rattoisasti hyvässä seurassa. Anu ja Hanna pitivät pienen kilpailun ajankohtaisista asioista.
Turkulainen opas oli aivan ihana nainen, hän eläytyi niin täydellisesti kertomaansa, sitä oli nautinto kuunnella. Hän oli saanut kunnian olla prisenssa Victorian ja prinssi Danielin oppaana, mistä on oli hyvin otettu ja onnellinen. Kehui naapurimaan kuninkaallisia ihaniksi, jopa tavallisiksi ihmisiksi.Tässä olemme toispuol jokke, vesi oli niin likaista. Joutsenet kauniita.
Kuvat Turun tuomiokirkosta.Turun linnassa emme käyneet, mutta pysähdyimme kadunvarteen hetkeksi. Olenkin ollut aikaisemmin linnassa opastetulla kierroksella. Suosittelen käyntiä siellä.


Käsityöläiskorttelin kadulle pysähdyimm ja saimme kuulla entisajan elämästä täällä.Tervetuloa Turkuun! Ennen kiertoajelua oli pari tuntia aikaa, niin lähdin käymään Hansakorttelissa.
Osaava nainen messuille menimme heti aamupalan jälkeen.Eeva Jaakonmaa kertoi värikkääseen hauskaan tyyliinsä laihtumisestaan, -31 kg, Sievisen Jani oli häntä tsempannut alkuun tässä projektissa. Kahden hauskan ihmisen jutustelu tempaisi mukaansa, onneksi oli aikaa istua ja kuunnella.Tällä osastolla nainen kertoi minulle niin seikkaperäisesti esimerkiksi miten mattoja kudottiin. En sitä osaa selittää niinkuin hän sen minulle kertoi, mutta puvuissa oli erilaisia valkoisia hihansuita, ja kaikissa oli ne valkoiset hihansuut. Matoissa näistä tehtiin raitoja jonkun tietyn jutun mukaan, ei vain jäänyt mun mieleeni tämä asia. Mutta otin mukaan Lottamuseon esitteen.


Hän lauloi niin kauniisti, mm. Eldankajärven jää, Säkkijärven pokka, Evakon laulu, Sulle laulan Suomen Lotta jne.
Mm. tämä huivi tuli minun mukanani.


Katselin kun nuoret naiset koristelivat kynsiä, niin eräs heistä sanoi minulle, että saanko kokeilla sinun kynsiisi, kun sinulla on niin isot kynnet. Tottakai suostuin, kynsissäni on nyt pitsiä, perhosia, kukkia. Olisi tietysti ollut kauniimmat, jos kynteni olisivat olleet lakattuina.Menomatkalla Anu ja Hanna jakoivat meille Alavus-kassit. Ja taas kerran matkattiin Pakkalan Liikenteen kyydissä, kiitoksia.
Sydämenmuotoiset kiitokset matkan järjestäjälle ja matkaseuralaisille.

3 kommenttia:

  1. Olet saanut viikon aikana paljon kuvia blogiin. Minä vain virkkasin tonttuja ja kalastin meni ne päivät niinkin.

    VastaaPoista
  2. Oli antoisa ja mukava messureissu. Sattuma vei minut linja-autossa ihanan, uuden ystävän viereen, juttua riitti käsitöistä, puutarhanhoidosta ym. yhteisistä kiinnostuksen kohteista.

    VastaaPoista
  3. Voi kun teillä on ollut mielenkiintoinen reissu...

    VastaaPoista