.

.
.

lauantai 6. elokuuta 2011

Pahvikuville uusiokäyttöä
Tämän idean sain viime viikonloppuna Miljoonakirppikseltä, myyjä oli itse tehnyt näitä, kun näin niitä ihan "livenä" niin oli jotenkin sellainen olo, että miks en oo noita saanut aikaiseksi, olenhan blogeissa, lehdissä ja kirjoissa malleja nähnyt. Sainhan tämän Anna hyvän kiertää -kirjan juuri itsekin ja kirjaa olen selaillut aikaisemminkin.Materiaalit on koottu. Ajatuksena on tehdä myöskin ihan sellaisia ympyröitä rautalangasta ja siihen pitsinauhaa ja kristallia. Pahvipohjaisia valokuvia mulla on 57 kappaletta. Osa on sukulaisista, hyvinkin läheisistä. Ne säilyvät edelleen sellaisenaan. Olen jo usein ollut hävittämässä näitä kuvia ja ajatellut kysyä joltain jos joku haluaa. Mutta nyt askarrellaan. Henkilöt jotka kuvissa on, ovat varmaankin isäni tätien tuttavia. Ei ole enään ketään keltä kysyä tarkemmin. Erityisesti näissä henkilökuvissa erottuu se, että on kauniita koruja, vaatteissa aina niin kauniit kaulukset ja vaatteissa muutenkin paljon yksityiskohtia. Luulisin, että paljolti käsin tehtyjä. Kuvat ovat luullakseni vuosilta 1924 ja niiltä main.

Joidenkin kuvien takana on niin kauniit valokuvaamon logot. Ja joissain lukee, että lasi säilytetään. Mitähän se tarkoittaa. Mutta nämä logot. Näin alan ihmisenä tulee vain mieleen, että miten on tehty ja kertakaikkiaan niin kauniita. Jyväskylä -nimen ympärilläkin niin kauniita koukeroita.
Tämä Iida-tädin kuva on oikea "helmi". Niin kauniisti upotettu tuo kuva pahviin ja kuvan ympärillä nuo kauniit köynnökset. Ihana!


Kuvissa on Iida, s. 1887, Elina, s. 1890.


Kuvissa on isän äidin sisko, Hanna ja toisessa kuvassa hän on miehensä kanssa. Heidän luonaan käytiin Puuppolassa usein, ihana oikea maalaistalo isoine puutarhoineen ja pihapiireineen, hevosia ja muita eläimiä.


Ylhäällä oikealla on isäni yksivuotiaana, siis kuva on otettu 1924. Äidin Kauko eno, s. 1908 ja alimmaisena äidin täti, Taimi.
Samalla kuvasin tähän näitä sukulaisten kuvia. Näistä ei askarrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti